Gröna rummet

Det som nu är Agnes och Viktors rum såg vid första anblicken ganska ok ut från början, men vid en närmare undersökning visade det sig att det luktade mögel, tapeterna höll på att lossna och plastmattan på golvet var inte bra för det underliggande gamla trägolvet. Mögellukten berodde troligen på en träfiberskiva som var satt direkt mot den putsade tegelväggen.

Vid inflyttning! Grönt och fint.

Gammal puts och träskivor!

Gammal puts som nästan rasar ner av sig självt!

 

Det första Anna och jag gjorde var att riva ner tapeter, lister och skivor. Det var i samband med det som vi hittade den gamla fina dörren. Sen knackade jag ner all gammal murken puts från väggarna.

Rivning klar!

Rivningen klar, städat och fint!

Efter det började återuppbyggnaden, ny puts på ytterväggarna, gipsskivor på innerväggarna. Sus var nere och var murare med imponerande tålamod och skicklighet. Nya innerväggar med luftspalt reglades upp mot ytterväggarna, ny el drogs, isolering, gips, spackel osv. Anna gjorde en storartad insats med att slipa spackel och golv samt med att sätta upp väv och måla väggar och golv.

Första putsen!

Första laddningen med ny puts uppe!

Sus putsar!

Sus putsar!

Reglar

Reglar

Gips

Gips.

A & A målar

Anna & Agnes målar rött!

Klart

Nu har Agnes och Viktor ett hyfsat rum att vara i vara i. Jag misstänker dock att det kommer att ta tid innan rummet är helt färdigt med alla gamla fina lister som ligger uppe på vinden och väntar på ommålning och ny takfärg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0